(Archieffoto: Chris de Waard).

Universiteit Leiden organiseert kleinschalige kerstdiners voor internationale studenten

Door de huidige coronamaatregelen is het voor internationale studenten moeilijk geworden om van het ene naar het andere land te reizen. Studenten die in Leiden verblijven kunnen daarom tijdens de feestdagen in sommige gevallen niet terug naar hun familie. Voor deze groep organiseert de universiteit op Eerste Kerstdag het ‘Crazy Christmas/Holiday Dinner’.

Internationale studenten kunnen zich inschrijven tot 11 december. Zij worden vervolgens ingedeeld in groepjes van maximaal vier personen. Elk groepje krijgt een pakket met eten, waarmee zij zelf kunnen koken. Het etentje vindt plaats bij het huis van iemand uit de groep.

Er zijn dit jaar door de coronamaatregelen duidelijk minder internationale studenten in Leiden. Sommige buitenlandse studenten studeren wel aan de Leidse universiteit, maar zij volgen de colleges vanuit huis. Hoe dat is, vertelden ze een aantal weken geleden al aan Sleutelstad.

 

Leiden Onderwijs Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×