(Archieffoto: Reanne van Kleef).

Voorschoten roept gedupeerd gezin op zich te melden voor hulp

In Voorschoten woont één gezin dat slachtoffer is van de toeslagenaffaire, maar in verband met privacywetgeving is het onbekend om welk huishouden het gaat. Daarom hoopt de gemeente dat het betreffende gezin zich meldt. “We willen graag helpen”, zegt wethouder Paul de Bruijn (VVD).

In heel het land zijn ouders onterecht slachtoffer geworden van fraudeverdenkingen van de Belastingdienst. Recent is deze toeslagenaffaire aan het licht gekomen, maar de ouders zijn nog niet gecompenseerd. Onlangs stemde de Tweede Kamer er wel mee in om deze ouders een kerstuitkering van 750 euro te geven.

In Voorschoten wil de SP erop toezien dat de extra uitkering niet alsnog verrekend wordt met de bijstandsuitkering. Dat gaat het gemeentebestuur doen. Wethouder De Bruijn gaf donderdagavond tijdens de raadsvergadering aan dat het om één huishouden gaat. “In verband met de AVG krijgen wij alleen getallen door van de Belastingdienst.”

Omdat de gemeente dus niet om welke mensen het gaat, roepen ze het gezin op zich te melden bij de servicebalies van het Klant Contact Centrum.

Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×