(Foto's: Emile van Aelst).

Caissière Truus na 52 jaar feestelijk met pensioen

Truus van Deelen zat vrijdag voor het laatst achter de kassa bij supermarkt Albert Heijn aan het Kooiplein in Leiden. Na een caissière-carrière van 52 jaar ging Van Deelen met pensioen. Op haar laatste werkdag werd ze verrast door haar familie die eerst in muzikale optocht door de winkel liep om vervolgens nog één keer bij Truus langs de kassa te gaan.

“Door de coronacrisis kan er bijna niks, maar dit wilden we niet zomaar voorbij laten gaan”, verklaart zus Monique die de verrassing mede-organiseerde. Uit een avondje overleg met de andere zussen in de familie ontstond het plan voor de muzikale optocht. “Het liefst lieten we de echte fanfare komen, maar dat kan natuurlijk niet. Met een grote speaker en iedereen een eigen wagentje is het gelukt om, coronaproof, door de winkel te marcheren.”

XL
Van Deelen begon haar carrière in de Albert Heijn supermarkt aan het Vijf Meiplein. “Ken je de XL? Daar heb ík gewerkt”, vertelt ze trots op haar laatste werkdag. Later maakte ze de overstap naar de vestiging aan het Kooiplein waar ze tot haar pensioen zou blijven werken.

Vatbaar
De familie van Van Deelen lijkt extra vatbaar te zijn voor het supermarktvirus. Drie van de organiserende zussen en een nicht namen ooit plaats achter de kassa bij de Zaanse grootgrutter. Voor Truus zit haar werkzame leven erop. Zus Marian, die nu 46 jaar de kassa bij Albert Heijn bedient, is de volgende die met pensioen gaat.

Economie Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×