(Foto: Anne Marie van Dam).

Kerstbomen willen opgehaald worden uit het asiel

Het kerstbomenasiel bij Vrij Groen is weer open om bomen af te halen. Voor mensen die begin dit jaar een kerstboom naar het kerstbomenasiel hebben gebracht, staat de boom weer klaar om opgehaald te worden.

Bij Vrij Groen worden kerstbomen na de kerstdagen ‘opgevangen’ en in volle grond geplant en tegen een kleine vergoeding verzorgd voor ‘hergebruik’. Een goede boom voor het kerstbomenasiel is in ieder geval niet de Nordmann-spar, vertelt Anne Marie van Dam. “Die is wel erg geliefd, maar overleeft meestal niet bij ons in het asiel.”

Van Dam heeft tips mensen die de kerstboom na de kerst bij Vrij Groen willen planten. “Koop een verse kerstboom met een grote, zware wortelkluit. Laat je boom op een koele plek acclimatiseren voor je de boom in de huiskamer zet. Zet je kerstboom niet bij de verwarming en niet direct op de vloerverwarming. En geef je boom natuurlijk voldoende water.”

Het kerstbomenasiel is vanaf de eerste zaterdag van het nieuwe jaar weer open om bomen in ontvangst te nemen. Om ervoor te zorgen dat er niet te veel mensen tegelijk komen, moeten klanten reserveren. Van Dam heeft nog een tip: “Trek kaplaarzen aan en neem, als het kan, een eigen schop mee als je een kerstboom komt brengen”.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×