De Leidse wethouder Marleen Damen van Gezondheid, Jeugdzorg & Welzijn. (Archieffoto: Chris de Waard).

Nieuwe jeugdhulpleverancier voor gemeenten Leidse regio

De gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude hebben een nieuwe partij gekozen voor het leveren van de jeugdhulp. Het gaat om een samenwerkingsverband van Cardea, Gemiva-SVG Groep, Kwadraad en MEE ZHN. Vanaf 1 juli 2021 gaan zij beginnen, al mag er nog wel bezwaar worden gemaakt tegen de vergunning.

Bij de keuze voor de nieuwe partij is scherp gelet op de mogelijkheden om de doelstellingen te halen. Daarnaast hebben de gemeenten gekozen voor een aanbieder die een goede rol kan spelen in het realiseren van de maatschappelijke resultaten. De uitwerking en voorstellen die de gekozen aanbieder heeft gegeven sluiten goed aan bij de visie in de Leidse Regio.

Het nieuwe samenwerkingsverband Cardea, Gemiva-SVG Groep, Kwadraad en MEE neemt alle cliƫnten van de coƶperatie, waar de Jeugd en gezinsteams onder vallen, over. Nieuwe aanmeldingen worden tot 1 juli nog gewoon nog door de huidige Jeugd en gezinsteams in behandeling genomen.

Feestelijk
Het gaat nog om een voorlopige vergunning. Tot 1 januari 2021 hebben partijen de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de gemaakte keuze. De samenwerking met dit samenwerkingsverband wordt vastgelegd voor een periode van 5 jaar met opties voor verlenging langer dan 5 jaar. De vier gemeenten willen een feestelijk moment houden als er getekend gaat worden.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×