(Archieffoto: Chris de Waard).

De gemeente roept weer op om niet naar de binnenstad te komen

Niet voor de eerste keer roept de gemeente Leiden mensen op om het bezoek aan de binnenstad uit te stellen. Het is te druk in de stad en daarom vraagt de gemeente om op een rustiger moment de aankopen te doen.

Eind november, het weekend na shoppingsdag Black Friday, deed de gemeente ook al een oproep. De druktekaart waarop te zien is of er veel mensen in het centrum zijn, sloeg toen rood uit.

In het voorjaar werd de Haarlemmerstraat twee keer afgesloten omdat het te druk was en mensen geen anderhalve meter afstand konden houden. Sinds de komst van de druktekaart richt de gemeente Leiden zich meer op de communicatie om te voorkomen dat dat weer moet gebeuren.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×