(Foto: Emile van Aelst).

Studenten, militairen en veteranen geven laatste eerbetoon aan overleden veteraan Moerman (104)

Leidse studenten brachten zaterdag op het Rapenburg een laatste groet aan de vorige week overleden Paul Moerman. Hij was met zijn 104 jaar de oudste Nederlandse veteraan van de Tweede Wereldoorlog en woonde aan de Leidse gracht. De studenten wonen in omliggende studentenhuizen. Na het laatste eerbetoon vertrok de rouwstoet naar begraafplaats Rhijnhof.

Op Rhijnhof vormden meer dan 60 veteranen en militairen uit het hele land een erehaag. De kist werd gedragen door dragers van het Garderegiment Grenadiers en Jagers. Emma Brown zong onder toeziend oog van generaals ‘Abide with me’ en ‘We’ll meet again’ en militair en oud The Voice of Holland deelnemer Dennis Kroon bracht ‘Send me a sign’ ten gehore.

Onder de aanwezigen waren onder andere Inspecteur Generaal der Krijgsmacht, Luitenant Generaal der Mariniers Van Sprang en luitenant-generaal b.d. De Kruif, oud-commandant Landstrijdkrachten en tegenwoordig organisator van de Invictus Games. In de Opstandingskerk richtte Kolonel der Jagers Ludy de Vos, directeur van het Veteraneninstituut, warme woorden tot de overledene.

(Foto’s: Emile van Aelst).

(Foto’s: Jasmijn van Noort).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×