(Foto: gemeente Leiden).

Gemeente Leiden plaatst openbare wc's voor winkelend publiek en wandelaars

Mensen met hoge nood kunnen vanaf afgelopen zaterdag terecht op de openbare toiletunit in het centrum van Leiden. Op de Aalmarkt ter hoogte van de Catharinabrug heeft de gemeente tijdelijk vier openbare wc’s geplaatst. Door de sluiting van horecagelegenheden kwamen mensen met een ‘kleine blaas’ in de problemen tijdens het winkelen of een rondje Singelpark.

De toiletunit is geopend tijdens winkeltijden. De wc’s zijn gratis toegankelijk en worden volgens de gemeente regelmatig schoongemaakt. Ze blijven beschikbaar zolang de horecasluiting in verband met de coronamaatregelen duurt.

‘Singelparkwandelaars’ hebben een extra plasoptie: Sportschool L.K.V. de Spartaan aan Groenesteeg 107 heeft tijdelijk haar toiletten beschikbaar gesteld voor wandelaars van de Singelparkroute. Deze toiletten zijn dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur (op zondag tot 13.00 uur). Ook dit geldt zolang de horecasluiting duurt.

Leiden Openbare Toiletten Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×