(Video: Omroep MAX).

Dramaserie Kerstgezel.nl in Leids decor

Omroep MAX zond gisteravond de tweede aflevering uit van de kerst-dramaserie Kerstgezel.nl waarin verschillende Leidse plekken het decor zijn. De vierdelige serie vertelt het verhaal rond kerst over familie, vrienden, relaties en eenzaamheid.

Hoofdpersonage Noor start met haar vrienden een bureau voor mensen die gezelschap willen rond de kerst. Want juist met de kerstdagen hebben mensen van alle leeftijden meer behoefte aan warmte en gezelligheid dan ze durven toe te geven. Dit plan is ontstaan tijdens het borrelen in café De Plantage in Leiden. Het centrum van Leiden komt regelmatig in beeld met onder andere de Koornbrug in kerstsferen en de kerstboom op het plein bij de Hooglandse kerk. De opnames zijn vorig jaar gemaakt.

Vorige week donderdag keken ruim 1.250.000 mensen naar de eerste aflevering wat een vijfde plaats opleverde in de lijst best bekeken programma’s van die avond. Gisteren wisten nog maar 720.000 kijkers de serie te vinden, toch nog goed voor een veertiende plek in de dag top 25. Het definitieve aantal kijkers is pas volgende week bekend als ook de cijfers van het uitgesteld kijken beschikbaar komen.

Donderdag 24 december en donderdag 31 december worden aflevering 3 en 4 uitgezonden op NPO1.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×