(Foto's: J.P. Kranenburg).

Leiderdorp tekent overeenkomst met hospice De Mare

Als alles meezit krijgt Leiderdorp in 2022 haar eerste hospice. Woensdag tekenden de gemeente en het bestuur van Hospice De Mare daarvoor een overeenkomst. De nieuwe hospice wordt gebouwd op de plek van het voormalige schoolgebouw Doesmeer.

Het was al langere tijd een wens van de gemeente Leiderdorp om een hospice te realiseren, zegt wethouder Willem Joosten. “Het stond zelfs in ons coalitie-akkoord.” Om de hospice te realiseren wordt de voormalige school gesloopt. “Het gebouw is zo oud, als je binnen twee keer ‘school’ roept, stort het bij wijze van spreken al in.” De hospice wordt volledig nieuw opgebouwd volgens een heel duurzaam ontwerp, zegt de wethouder. “En zo’n gebouw moet aan heel veel eisen voldoen. Met medische voorzieningen en natuurlijk de gastenkamers.”

Schoolgebouw Doesmeer stond al enige tijd te koop. Door een contract te tekenen met Hospice de Mare krijgt gemeente Leiderdorp er niet de hoofdprijs voor. “Voor ons staat het maatschappelijke doel hierbij voorop. Dat vinden we echt veel belangrijker dan er een commerciële prijs voor krijgen.”

De opening voor de nieuwe hospice staat gepland in 2022. Joosten verwacht dat deze planning wel lukt. “De bestemming is nu maatschappelijk en blijft ook maatschappelijk. Dus dat hoeft niet gewijzigd te worden.”

Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×