(Foto: The Rockschool Oegstgeest).

Rockschool Oegstgeest maakt coronarap: 'Ik doe mee'

Leerlingen van The Rockschool Oegstgeest hebben donderdag de videoclip van hun coronarap gelanceerd. Met het nummer, dat de titel ‘Ik doe mee’ kreeg, maken de leerlingen van de school duidelijk dat zij zich aan de coronaregels houden. De Rockschool maakte het rapnummer op verzoek van de gemeente Oegstgeest. Samen met lokale professionals maakten de jongeren een tekst, muziek en de videoclip.

Met de goedkeuring van burgemeester Emile Jaensch werd de clip officieel gelanceerd. “We deden dit om de jongeren in de gemeente te bereiken. Toen ik de preview van de clip aan mijn kritische dochter van zestien liet zien, vond ze hem echt geweldig. Dus het is gelukt. Missie geslaagd”, vertelt Jaensch.

Oprichter van The Rockschool, Ludwig Smit, bracht de betrokken partijen met elkaar in contact. “Ik vond dit echt een fantastisch idee, waar ik helemaal achter sta, dus ik ben er vol voor gegaan”, vertelt hij trots. Smit maakte een belronde en vond een lokale producer, die eerder raps maakte voor Ali B en Brace en de regisseur van videoclips van onder andere AndrĂ© Hazes bereid om met de jeugd aan de slag te gaan. Net als Jaensch en de leerlingen is de muziekschoolhouder zeer tevreden met het eindresultaat.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×