(Foto's: Anouck Streefkerk, via Facebook).

Gestolen Miss Molly teruggevonden

Anouck Streefkerk uit Leiden Noord is dolblij. Afgelopen vrijdag werd haar groene MGB gestolen uit de parkeergarage naast de Albert Heijn supermarkt aan de Soestdijkkade in Leiden-Noord. Daarop werd niet alleen de politie gewaarschuwd, maar ook op Facebook deed Anouck de oproep om vooral naar haar geliefde autootje uit te kijken. Lang hoefde ze niet zonder Miss Molly, zoals ze de groene sportauto heeft genoemd.

Zaterdagmorgen in alle vroegte  reed het gestolen voertuig bij Rotterdam langs een ANPR camera. Die afkorting staat voor de Engelse term Automatic Number Plate Recognition. Een speciale camera leest kentekens van voorbijrijdende voertuigen en die worden vervolgens automatisch vergeleken met een lijst gezochte kentekens: kentekenplaten van bestuurders die boetes hebben openstaan of die gezocht worden door justitie, bijvoorbeeld voor een lopend politieonderzoek. Of zoals hier bij diefstal.

Kralingse bos
De politie van Rotterdam Rijnmond-Oost trof de gestolen Miss Molly zaterdagmorgen vroeg aan op een parkeerplaats bij het Kralingse Bos in Rotterdam. In de nabije omgeving van het voertuig stonden twee mannen, waarvan er één als verdachte is aangehouden. De recherche Rotterdam neemt het onderzoek naar de diefstal van de auto en de aanhouding van de verdachte in behandeling.

En Anouck? Die is vooral blij dat Molly terug is. “Lieve dief, Breng haar terug dan lullen we wat mij betreft nergens meer over”, schreef ze na de ontdekking van de diefstal op Facebook aan de toen nog onbekende autodief. Inmiddels is Miss Molly weer veilig terug in Leiden. “Ze is niet stuk voor zover ik weet”, schrijft Anouck opgelucht. Helemaal in orde is het klassieke autootje overigens ook niet. Maar dat was al zo voor de diefstal zo blijkt uit Anouck’s oproep aan de dief om haar lievelingsautootje terug te brengen: ” Ze verliest olie, ergens. Verbruikt ongeveer net zoveel koelvloeistof als ik wijn verbruik. Haar benzinemeter doet het heel soms wel, maar meestal niet. En heb je al die snoeren gezien die uit haar middenrifje komen? Stop ze alsjeblieft niet terug in dat gapende gat wat je ziet. Want dan krijg je rook.. heel veel rook…”

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×