De nachtopvang voor dak- en thuislozen in gebouw 'Nieuwe Energie'. (Foto: Chris de Waard).

Leidse Rode Kruisvrijwilligers ook ingezet bij daklozenopvang

Net als bij woonzorglocatie Van Wijkcersloot in Oegstgeest gaan vrijwilligers van het Rode Kruis Leiden en omgeving ook helpen bij de daklozenopvang in Leiden. Door de combinatie van corona en de invallende winterperiode komt stichting De Binnenvest handjes te kort.

De Binnenvest is in de Leidse regio verantwoordelijk voor de opvang van daklozen en doet dat vanwege de noodzakelijke spreiding nu op vier verschillende plekken in Leiden. In gebouw Nieuwe Energie en Gebouw C bij het Papegaaisbolwerk, in de voormalige bed-bad-broodopvang aan het Maansteenpad en als het vriest ook op het voormalige Crescendoterrein.

worden dak- en thuislozen opgevangen en op al die plekken zijn medewerkers nodig. Die heeft De Binnenvest niet zomaar beschikbaar en daarom heeft directeur Emmy Klooster een beroep gedaan op het Rode Kruis. De organisatie zet per vandaag vrijwilligers in om te helpen bij het bereiden en uitdelen van maaltijden, aandacht geven aan de opgevangen mensen en algemene ondersteuning.

Klooster is heel blij met de hulp van het Rode Kruis. “We verspreiden onze cliënten nu over vier locaties om de 1,5 meter richtlijn in acht te kunnen nemen. De helpende hand van het Rode Kruis is daarom zeer welkom.”

In een eerdere versie van dit artikel stond ten onrechte ook het Morspad vermeld als locatie waar De Binnenvest in verband met de coronamaatregelen daklozen opvangt.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×