Barry Badpak brengt ode aan De Kooi

De mannen van Barry Badpak hebben een nieuwe single uitgebracht. Het lied is een ode aan de Kooi, de wijk waar leadzanger Paul Dekker opgroeide.

Het idee voor ‘In de Kooi’ ontstond op de terugweg van een optreden. “In de auto draaien we wel eens Elvis Presley met ‘In the Ghetto’. Het is toen meerdere keren gebeurd dat Wouter de tekst een klein beetje aanpaste en over zijn eigen wijk De Kooi begon te zingen”, vertelt Wouter Vermeulen, die samen met Dekker en Roeland Sluyterman het feesttrio Barry Badpak vormt.

Kerstig sfeertje
Na verschillende privĂ© optredens in de auto van de Barry’s besloot Dekker om zijn liefde voor De Kooi op papier te zetten. “Na een bezoekje aan de studio werd de plaat vlak voor kerst geboren”, grapt Vermeulen. Toch ziet Dikkie B, zoals Vermeulen zich tijdens de optredens noemt, ‘In de Kooi’ niet als eerste kerstplaat van Barry Badpak, “maar hij heeft wel een kerstig sfeertje.”


Wouter Vermeulen (Barry Badpak) vertelt in De avond met Robbert over het ontstaan van ‘In de Kooi’.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×