Onder andere aanstormend talent Gio Swikker is zondagavond te zien bij de Vriendschap Parade op Sleutelstad TV. (Foto's: Chris de Waard).

Speciale editie Leids Festival van het Levenslied op Sleutelstad TV

De Vriendschap Parade. Zo heet de speciale editie van het Leids Festival van het Levenslied dat Sleutelstad zondagavond uitzendt op televisie. Het reguliere festival kon dit jaar geen doorgang vinden. Geen gezellige voorrondes in drukke Leidse kroegen en geen finale in een uitverkochte Leidse Schouwburg. Wel ‘De Vriendschap Parade’ vanuit het Zoeterwoudse café De Vriendschap van Hugo Choufour die samen met Frank van Leeuwen de festivaldirectie vormt.

“Het is een show zonder jury. Niet winnen of verliezen, maar gewoon gezelligheid”, zegt Choufour terwijl hij vooruitblikt op de uitzending van 27 december. “Met een keur aan artiesten met gevoel voor het Levenslied.” De opnames vonden eerder deze maand coronaproof plaats. Een lange dag zodat de artiesten elkaar echt konden afwisselen, zonder elkaar tegen te komen.

Line-up
In de Vriendschap Parade komen optredens voorbij van de volgende zangers en zangeressen: Bianca Choufour in duet met Rudy Breedveld, Kristel, Ronn Amsterdam en de 17-jarige Gio Swikker die onlangs nog was te bewonderen in het SBS-programma ‘Ik geloof in mij’. Ook John Melody, de zingende postbode uit Zoeterwoude, komt voorbij, evenals de enige échte Leidse André Hazes: Jonie van der Meij. De laatste twee artiesten die de revue passeren zijn Bob Color en Kees Haak. Inderdaad, de zoon van de in 1990 overleden Nico Haak die samen met zijn begeleidingsband ‘De Paniekzaaiers’ vele Nederlandstalige hits scoorde in de jaren 70 en 80. Zoon Kees brengt enkele grote hits van zijn vader. wie herinnert zich niet nummers als Foxie foxtrot en Honkie-tonkie pianissie.

De Vriendschap Parade wordt uitgezonden op 27 december om 20.30 uur via Sleutelstad.tv en kanaal 46 bij Ziggo.

Cultuur Leiden Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×