De Lakenhal aan de Lammermarkt. (Foto: Museum De Lakenhal).

Naturalis en De Lakenhal genomineerd voor Europese museumprijs

Van de 27 genomineerden voor de European Museum of the Year Award 2021, staan twee musea in Leiden. Het gaat om Naturalis en museum De Lakenhal, die beide een flinke verbouwing achter de rug hebben en daardoor zijn genomineerd voor de prestigieuze Europese museumprijs.

De prijs wordt sinds 1977 jaarlijks uitgereikt en is daarmee de oudste en meeste prestigieuze museumprijs van Europa. De onderscheiding wordt uitgereikt aan nieuwe musea of aan bestaande musea die in de afgelopen drie jaar een grondige renovatie hebben ondergaan. Dat laatste is bij zowel Naturalis als De Lakenhal het geval.

De prijs werd eerder gewonnen door het vernieuwde Rijksmuseum Boerhaave Leiden (2019) en het Rijksmuseum in Amsterdam (2015). De jury kijkt daarbij onder meer naar de manier waarop het publiek wordt betrokken bij het museum en wat er wordt gedaan om bij te dragen aan ontwikkelingen op nationaal en internationaal vlak.

Wanneer de prijs van het European Museum Forum wordt uitgereikt, is niet bekend gemaakt.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×