Het LUMC. (Archieffoto: Chris de Waard).

Geboortegolf in LUMC: ’tien procent meer bevallingen’

In het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zijn deze maand tien procent meer baby’s geboren dan normaal gesproken in december. De mogelijke oorzaak hiervan is de lockdown die in maart werd afgekondigd.

Negen maanden geleden ging Nederland voor de eerste keer in lockdown. Iedereen kwam thuis te zitten. Niet meer naar het werk, niet meer op vakantie en niet meer naar feestjes. Wat doe je dan om jezelf te vermaken? Baby’s maken, lijkt het nu op.

Geboortehuis
Doordat het drukker dan normaal is, moet de personeelsplanning van het geboortehuis in het LUMC goed in de gaten worden gehouden. Medewerkers van het geboortehuis springen namelijk ook bij op de Covid-afdeling. ‘’We werken goed samen met verloskundigenpraktijken uit de regio. Hierdoor kan de geboortezorg 24 uur per dag doorgaan’’, zegt Sietzke Vermeulen, woordvoerder van het LUMC.

Volgens het LUMC zorgt het coronavirus er niet voor dat vrouwen niet meer naar het ziekenhuis willen om te bevallen. En ook uit een korte rondvraag van Sleutelstad, onder verschillende verloskundigenpraktijken in Leiden, blijkt dat vrouwen niet ineens massaal thuis willen bevallen.

Een woordvoerder van Alrijne laat weten dat in dit ziekenhuis nog geen sprake is van een geboortegolf.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×