Aanmelden voor Leidse Fortnite-toernooi kan alleen nog vandaag. (Foto: SOL Leiden/DeLeidseBurcht.nl)

Gratis Fortnite-toernooi voor Leidse jeugd op oudjaarsdag

Wie geen zin heeft om te helpen met oliebollen bakken, kan aanschuiven voor een heus Leids Fortnite-toernooi. Het toernooi begint op 31 december om 14.00 uur en is helemaal gratis, maar deelnemers moeten zich wel vandaag voor 19.00 uur aanmelden.

De Leidse welzijnsorganisatie SOL Leiden organiseert in samenwerking met het platform DeLeidseBurcht.nl een virtueel samenzijn voor alle jongeren vanaf 12 jaar. Een eigen Fortnite-toernooi dat verder precies zo wordt gespeeld als het gewone Fortnite, maar nu met alleen Leidse deelnemers.

Jongerenwerker Said Ajar van SOL Leiden vertelt dat ze jongeren graag een leuk tijdverdrijf willen bieden op de laatste dag van 2020. “Fortnite is een populair spel waarbij het draait om vindingrijkheid. Het is wel een schietspel, maar zonder dat er bloed vloeit. Je kunt het vergelijken met paintballen. Het gaat ook vooral om zelf niet geraakt te worden door je slim te verstoppen.”

Eiland
Fortnite speelt zich af op een eiland, waar honderd deelnemers met elkaar de strijd aangaan en moeten proberen als laatste over te blijven. Het Leidse toernooi kan live gevolgd worden via een stream op DeBurcht.nl. “Dus ook als je niet meedoet, of als je uitgeschakeld bent, kun je het toch nog meebeleven”, zegt Ajar. “Het is een spel voor jongens en meisjes, iedereen kan meedoen. Je hebt wel een laptop, computer, xbox of playstation nodig. Het spel is gratis te downloaden. En meedoen is ook gratis, maar je moet je wel opgeven. Dan krijg je via mail of Whatsapp alle informatie toegestuurd.”

En er is iets leuks te winnen, voegt Ajar toe. “Elke ronde vallen er mensen af, tot er vier finalisten over zijn. Zij maken kans op de prijzen. De eerste prijs is 150 euro, tweede prijs is 100 euro, derde prijs is 75 euro en de vierde prijs is 50 euro. Alle vier in de vorm van een computerbon.”

Aanmelden
Aanmelden kan via de website van DeLeidseBurcht.nl. Doe het wel snel, aanmelden kan tot vanavond 19.00 uur. Het toernooi begint op 31 december om 14.00 uur. De livestream is ook te volgen via DeLeidseburcht.nl.

 

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×