Ward van Zeijl en Bart Lukkes. (Archieffoto: Susanne Ottenheym Photography).

Leidse roeiers Lukkes en Van Zeijl zetten punt achter gezamenlijke carrière

Bart Lukkes en Ward van Zeijl stoppen met de dubbeltwee. De roeiers zien onvoldoende kansen om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokyo. De roeiers van Asopos de Vliet eindigden bij het afgelopen EK in Poznan als negende, niet voldoende voor plaatsing.

De enige manier om nog aan de Olympische Spelen deel te kunnen nemen, is het volgen van een voltijdsprogramma van de bond in Amsterdam. Dat zit er echter niet in, zegt Lukkes op nlroei.nl.

De lichtgewichten hadden voorfgaand aan het toernooi in Poznan doelen gesteld waaraan voldaan moest worden om verder te gaan. Belangrijkste eis was het behalen van de Olympische Spelen. Nu dat doel niet bereikt is, zetten de roeiers, al is het met pijn in hun hart, een punt achter hun gezamenlijke carrière. Daarbij komt dat Lukkes een baan aangeboden heeft gekregen bij Hoogheemraadschap Rijnland, zo meldt nlroei.nl.

Van Zeijl blijft voorlopig nog wel roeien, maar heeft de Spelen eveneens uit zijn hoofd gezet. Hij bedankte voor de selectie van een nieuwe lichte dubbeltwee. In Amsterdam is een nieuwe dubbeltwee geformeerd. David van Velden en David Kampman gaan een laatste poging wagen zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×