(Foto: J.P. Kranenburg).

Leiderdorp in 2020: begraafkosten, witte pakken en Leidse Ring Noord

Sleutelstad is de omroep voor de Leidse regio; dat hoor en zie je dagelijks terug op de radio, televisie en onze website. Aan het einde van een bewogen jaar blikken we terug op 2020. Welke berichten werden het beste gelezen? Welk nieuws springt eruit? In Leiderdorp komen we een bericht tegen dat in maart heel bijzonder was, maar waar we inmiddels wel aan zijn gewend.

Voor het meest aangeklikte artikel uit Leiderdorp gaan we namelijk terug naar 21 maart 2020. In de loop van de avond verschenen in Leiderdorp verschillende hulpverleners in witte pakken, naar verluid om iemand met coronaverschijnselen te verzorgen of aan te houden. Het was een tafereel dat we nog niet eerder hadden gezien in de regio en ook landelijk waren dit een van de eerste beelden van het nieuwe virus. Voor veel mensen aanleiding om een kijkje te nemen bij Sleutelstad.

Een ander bericht uit Leiderdorp dat het afgelopen jaar veel werd gelezen, gaat over de prijs die je betaalt om begraven te worden. Die is bijna nergens in Nederland zo hoog als in Leiderdorp. ‘Een plekje aan de Hoogmadeseweg in Leiderdorp kost 7002 euro’, lazen de bezoekers van Sleutelstad. Alleen in de stad Groningen zijn mensen nog duurder uit bij een plekje op de begraafplaats. In het nieuwe coalitieakkoord in Leiderdorp is daarom afgesproken dat er een onderzoek komt naar de kosten voor begraven binnen de gemeentegrenzen.

Workout!
Wat tot slot opvalt als we kijken naar de statistieken over het afgelopen jaar, is dat Leiderdorpse bezoekers van de website vaak naar live televisie van Sleutelstad kijken. Die pagina scoort relatief hoger dan bij de andere gemeenten waarin Sleutelstad actief is. Die kijkers konden tijdens de Sport071 Workout! mee sporten met onder meer het Leiderdorpse Exellent Personal Training en op Koningsdag genoten ze van een alternatief, muzikaal programma op tv.

Uiteraard kun je nog veel meer lezen over Leiderdorp en wat daar het afgelopen jaar heeft gespeeld, bijvoorbeeld in het dossier over de Leidse Ring Noord, waar vorig jaar een Leiderdorpse politieke crisis over uitbrak en waar in 2020 doorslaggevende besluiten in werden genomen. Het laatste nieuws uit Leiderdorp vind je altijd handig bij elkaar in het nieuwsoverzicht van Leiderdorp.

Leiderdorp Sleutelstad in 2020


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×