(Foto: AS Media).

Geen vuurwerkslachtoffers in onze veiligheidsregio

De jaarwisseling is in onze regio uitzonderlijk rustig verlopen. Dat meldt burgemeester Henri Lenferink als voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden op deze nieuwjaarsochtend.

Lenferink: “Er waren geen vuurwerkslachtoffers en ook heeft de politie niemand aangehouden.” Met gevoel voor understatement voegt hij daaraan toe dat het wel duidelijk is dat het algemene vuurwerkverbod niet zonder meer door iedereen is nageleefd. “Er werd wel relatief veel vuurwerk afgestoken, maar veel minder dan in andere jaren.”

(Foto: Mariet Overdiep).

Volgens Lenferink waren de cijfers op alle vlakken lager dan in voorgaande jaren. Zo werd er slechts een handjevol mensen behandeld aan verwondingen. Enkelen liepen die op bij vechtpartijtjes en twee mensen hadden brandwonden die niet vuurwerk gerelateerd waren.

In Leiden loopt het aantal meldingen de afgelopen jaren sowieso steeds verder terug. Dit jaar waren het er 21, vorig jaar 39 en het jaar ervoor 46. Enkele jaren verder terug in de tijd ging het nog om rond de honderd of meer meldingen.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×