(Foto's: Regio15).

Politie doet nog steeds onderzoek naar incident bij boerderij Oud Ade

Vijf dagen ná de mogelijke overval bij de woning aan de Hofdijklaan in Oud Ade doet de politie nog altijd onderzoek. Er staan twee politiebussen op het erf en tussen het hek hangt een bosje bloemen. Dat meldt nieuws website regio15.

In het huis aan de Hofdijklaan werd dinsdagochtend vroeg een overleden persoon gevonden, na een melding van een overval. Later bleek dat het ging om de 66-jarige Mimoun Bergoual. Hij is mogelijk het slachtoffer geworden van vier mannen die het huis zijn binnengedrongen. Dat zegt een goede vriendin van de familie van het slachtoffer tegen mediapartner Omroep West.

De politie heeft dinsdag urenlang onderzoek gedaan naar het overlijden van de man. Woensdag stonden er nog steeds zwarte schermen in de berm van de weg, maar vanaf de Hofdijklaan was te zien dat er nog altijd politie op het erf is. Meerdere rechercheurs waren woensdagochtend bezig in het huis en de stal ernaast.

Tanger
Bergoual kocht de boerderij twee jaar geleden en woonde er met zijn echtgenote. Hij was als ondernemer een bekende verschijning in de Marokkaans-Leidse gemeenschap. “Een graag geziene gast”, zegt een goede bekende van hem die niet met naam genoemd wil worden. “Dit is zo onwerkelijk. Het was zo’n lieve man.”

Bergoual was een ondernemer in hart en nieren. Zo eentje die overal kansen zag. Hij was in de basis vastgoedondernemer, maar nam in 2018 bijvoorbeeld ook het huurcontract over van Albert Heijn aan het Kooiplein toen die supermarkt naar de overkant verhuisde. Zijn Tanger Markt werd niet het succes dat hij ervan verwacht had en toen het contract afliep, sloot ook de supermarkt.

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×