(Foto's: Regio15).

Dodelijk slachtoffer Oud Ade was bekende in Marokkaans-Leidse gemeenschap

Het dodelijke slachtoffer van een mogelijke overval op een woonboerderij aan de Hofdijklaan op de grens van Leiderdorp en Oud Ade is de 66-jarige Mimoun Bergoual. Hij kocht de boerderij twee jaar geleden en woonde er met zijn echtgenote.

Bergoual was als ondernemer een bekende verschijning in de Marokkaans-Leidse gemeenschap. “Een graag geziene gast”, zegt een goede bekende van hem die niet met name genoemd wil worden. “Dit is zo onwerkelijk. Het was zo’n lieve man.”

Bergoual was een ondernemer in hart en nieren. Zo eentje die overal kansen zag. Hij was in de basis vastgoedondernemer, maar nam in 2018 bijvoorbeeld ook het huurcontract over van Albert Heijn aan het Kooiplein toen die supermarkt naar de overkant verhuisde. Zijn Tanger Markt werd niet het succes dat hij ervan verwacht had en toen het contract afliep, sloot ook de supermarkt.

Misdrijf
Dinsdagmorgen kreeg de politie in alle vroegte de melding dat er een overval plaatsvond in een woning aan de Hofdijklaan in Oude Ade. Dat was rond 5.50 uur. Agenten die de woning binnengingen, troffen daar het ontzielde lichaam van het slachtoffer aan.

Direct werd de woning als een plaats delict beschouwd. In en rond de woning werd in de loop van de dag door de Forensische Opsporing uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Een Team Grootschalige Opsporing doet onder leiding van een officier van justitie onderzoek naar het overlijden van het slachtoffer. Het onderzoeksteam verzoekt getuigen om zich te melden.

Dinsdag werd de parallelweg afgesloten en deed de politie de hele dag onderzoek.

Over de doodsoorzaak en de toedracht is nog niets naar buiten gebracht. In de Marokkaanse gemeenschap in Leiden draait de geruchtenmachine echter op volle toeren. Zo zou een kogel een einde gemaakt hebben aan het leven van Bergoual. Ook wordt betwijfeld of het wel om een overval zou gaan. Het slachtoffer leefde volgens mensen die hem goed kenden zeer minimalistisch en had nooit geld of kostbaarheden in huis.

Getuigenoproep
Naast het onderzoek in de woning is de politie bezig met een buurtonderzoek en worden er getuigen gehoord. Het rechercheteam wil graag iedereen spreken die mogelijk informatie heeft over de overleden persoon of de mogelijke aanleiding van het overlijden kent.

Deze informatie kan worden gedeeld via de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via M op 0800-7000.

Ook woensdag ging het sporenonderzoek aan de Hofdijklaan op de grens van Leiderdorp en Oud Ade op volle kracht door.

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Maatschappij Regio Overval Oud Ade


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×