(Foto: PR).

Nieuwe directie voor Museum Volkenkunde

Algemeen directeur Stijn Schoonderwoerd vertrekt na ruim 8,5 jaar bij Museum Volkenkunde om op 1 februari algemeen directeur bij Nationale Opera & Ballet te worden. Het Nationaal Museum van Wereldculturen (NMVW)/ Wereldmuseum (WMR), waar Volkenkunde onder valt, kiest nu voor een tweekoppige directie. Wayne Modest wordt inhoudelijk directeur, de functie van algemeen directeur is vacant per 1 februari.

De organisatie kiest heel bewust voor een tweekoppige directie. Schoonderwoerd: “Gezien de omvang van de organisatie, met inmiddels vier locaties, was het een logische stap om de directie uit te breiden. Met een tweehoofdige directie kan er meer energie en kwaliteit ingezet worden voor de verdere ontwikkeling van NMVW en de afzonderlijke locaties.”

Samenwerkingsprojecten
Schoonderwoerd leidde tussen 2012 en 2014 de fusie van het Tropenmuseum, Museum Volkenkunde en het Afrika Museum tot het Nationaal Museum van Wereldculturen. Onder zijn leiding werden de musea volgens de organisatie weer op de kaart gezet met een nieuwe maatschappelijke positionering, een groot aantal samenwerkingsprojecten, stijgende bezoekersaantallen en de nodige vernieuwingen in de museuminrichting. In 2017 startte de samenwerking met het Wereldmuseum Rotterdam dat -net als het Tropenmuseum vijf jaar eerder- met opheffing werd bedreigd. In 2020 werd het Wereldmuseum na een grondige herinrichting succesvol heropend.

De Raad van Toezicht stelt op korte termijn een interim-algemeen directeur aan, die samen met Wayne Modest, die al sinds 2014 plaatsvervangend directeur is, de directie vormt. Tevens start de Raad van Toezicht het proces om te komen tot de definitieve invulling van de positie van algemeen directeur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×