De lege vitrine waar de ampul komt te liggen. (Foto: Rijksmuseum Boerhaave).

Ampul van eerste Nederlandse coronavaccinatie naar Rijksmuseum Boerhaave

De ampul van de eerste Nederlandse vaccinatie tegen Covid-19 is voor Rijksmuseum Boerhaave. In de tentoonstelling Besmet! staat al sinds de opening een lege vitrine die bestemd is voor het eerste vaccin tegen Covid-19. Het is nog niet bekend wanneer de ampul in de tentoonstelling wordt geplaatst.

“We zijn trots dat we deze belangrijke mijlpaal in onze geschiedenis mogen toevoegen aan de rijkscollectie. Nu kunnen we eindelijk de lege vitrine vullen in onze tentoonstelling Besmet!”,  aldus museumdirecteur Amito Haarhuis.

Rijksmuseum Boerhaave is het rijksmuseum voor wetenschap en geneeskunde. Het museum is verkozen tot Europees Museum van het Jaar. In juli opende Koning Willem-Alexander de tentoonstelling Besmet!, over de uitbraak van epidemieën door de eeuwen heen. Deze tentoonstelling stond al twee jaar gepland, maar werd destijds uitgesteld door de eerste lockdown. In de tentoonstelling staat een tijdlijn met medicatie tegen virussen.

Cultuur Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×