Maters en Scheffer bij een van de meest opvallende nieuwe Leidse bruggen. De Happynion-brug over de Nieuwe Rijn tussen de Kaarsenmakerssteeg en het Veerplein. (Foto: Chris de Waard).

Leiden krijgt mogelijk een 100 Bruggenloop

Een hardloopwedstrijd over honderd Leidse bruggen. Dat idee onthulde Leidenaar en hardloper Jeroen Maters maandagavond tijdens de online nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leiden. Maters stond met Stadslab Leiden aan de wieg van het Singelpark dat steeds meer gestalte krijgt. Onder meer door de toevoeging van de Singelparkbruggen telt Leiden sinds kort meer dan honderd bruggen. En dat bracht hem op het idee voor een 100 Bruggenloop, zoals hij zijn plan noemt.

Voor de organisatie ervan nam hij contact op met voorzitter Tjeerd Scheffer van de Leiden Marathon. Zoiets organiseren is een enorme klus die Maters zichzelf niet zomaar zag klaren. Ook Scheffer denkt dat zo’n loop vanuit organisatorisch oogpunt eigenlijk niet kan: “Maar het onmogelijke mogelijk maken is een uitdaging die ik graag aanga”, lacht mister marathon.

Wanneer de 100 Bruggenloop wordt gehouden, is nog onbekend. “Eerst moeten we van corona af zijn”, zegt Maters. En ondertussen moet er flink worden overlegd met onder andere de gemeente Leiden om te kijken of het wel echt kan. “Je legt de hele stad plat”, zegt Scheffer. Dat moeten we er met z’n allen wel voor over hebben.”

Scheffer waarschuwt dat aan zo’n 100 Bruggenloop alleen geoefende hardlopers kunnen meedoen. “Bij de Leiden Marathon sturen we mensen over de Rembrandtbrug. Dat vindt niemand al echt fijn. Het is een echte kuitenbijter. Dus ga maar na als je over honderd bruggen moet.” Voor de recreatieve lopers zit in de plannen overigens ook een wandeleditie van de 100 Bruggenloop.

Luister hier naar het interview met Jeroen Maters en Tjeerd Scheffer over de 100 Bruggenloop.

Leiden Sport 100 bruggenloop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×