Leonie Coene. (Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoudse Leonie strijdt om titel 'De Alleskunner' in tv-programma

Leonie Coene (20) uit Zoeterwoude was al bekend van haar YouTube-kanaal ‘DanceTogether‘, maar sinds kort is ze ook te zien op tv. Coene doet, net als haar moeder, mee aan het tv-programma ‘De Alleskunner’ dat afgelopen vrijdagavond startte. De afvalrace waarvan de winnaar een jaar lang gratis leven kan winnen, is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien op SBS6.

De Alleskunner wordt voor het tweede seizoen uitgezonden. Vorig jaar misten Coene en haar moeder geen enkele aflevering. Bij heel veel opdrachten dacht ze: “Waarom doe je dat niet gewoon zo? Dat kan toch veel makkelijker.” Toen er in september een oproep voor kandidaten werd gedaan, grepen moeder en dochten hun kans. “Het is helemaal uit mijn comfortzone, maar we hebben ons gewoon opgegeven”, vertelt Coene in De Avond met Robbert.

Er waren bij elkaar 1700 aanmeldingen voor het programma. Iedereen werd gevraagd om in een filmpje te vertellen waarom hij of zij De Alleskunner zou kunnen zijn. Uiteindelijk zijn er slechts honderd deelnemers geselecteerd. “Het is dus best bijzonder dat mijn moeder en ik allebei mee mochten doen.”

Skippybal
Twee weken lang voerden de kandidaten verschillende opdrachten uit. Wie de opdracht het minste uitvoert, valt af. De persoon die als laatste overblijft mag zich ‘De Alleskunner’ noemen. “De opdrachten die in het programma gedaan moeten worden lopen zeer uiteen. Na de eerste opdracht, waarbij er een skippybal uit de lucht gevangen moest worden, kwam ik erachter dat ik sommige dingen misschien toch had onderschat”, vertelt Coene. “Thuis maak je toch makkelijker een strategie dan wanneer je midden in het spel zit.”

Corona
Alle deelnemers zijn voor de start van de opnames getest op corona. “Wie negatief was mocht meedoen, maar dan moest je wel twee weken blijven.” Of Coene, of haar moeder, zich een jaar lang ‘Alleskunner’ mogen noemen blijft nog geheim. “Dan moet je maar kijken.”

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×