Corona-uitbraak bij revalidatiecentrum Revitel

In revalidatiehotel Revitel aan de Bargelaan bij Leiden Centraal zijn meerdere mensen die daar revalideren besmet geraakt met het coronavirus. Het centrum neemt daarom tijdelijk geen nieuwe revalidanten op. Voor sommige mensen betekent dit dat zij thuis moeten gaan revalideren. Dat bevestigt eigenaar Topaz van het revalidatiecentrum aan Sleutelstad.

Om de uitbraak in te dammen, is Topaz bezig met het inrichten van een gesloten cohortafdeling. De besmette personen bleken namelijk in verschillende delen van het revalidatiecentrum te verblijven. Zij worden nu in een apart segment bij elkaar gezet. De vrijgekomen kamers worden gereinigd zodat die zo snel mogelijk weer gebruikt kunnen worden voor nieuwe patiënten.

Belasting
Als gevolg van de situatie kunnen er tijdelijk geen nieuwe mensen komen revalideren. Zij gaan naar andere revalidatiecentra of werken thuis aan hun herstel. De ziekenhuizen zijn daarvan op de hoogte. Binnen Topaz is naast Revitel nog op één andere locatie een besmetting. Gezien het lage aantal besmettingen, is dit volgens Topaz geen uitbraak te noemen.

Voor het LUMC maakt de situatie bij Revitel de doorstroom van patiënten op dit moment lastig. Revalidatiecentrum Basalt aan de Wassenaarseweg heeft nog wel plek.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×