Greet Meesters begint de dag graag met een dansje, op muziek van Madonna of de Simple Minds. (Foto: Gerry van Bakel).

Meesters on the Move: 'Haalbare doelen stellen helpt'

Januari is de maand van de goede voornemens. Daar wordt vaak wat schamper over gedaan, omdat de meeste lijstjes alweer voor het einde van de maand in de prullenbak liggen. Maar Leidens leukste fitgirl Greet Meesters vindt dat ‘doelen stellen’ echt kan helpen. “Je kunt elke dag weer opnieuw beginnen.”

In de vorige aflevering van Meesters on the Move gaf diëtist Charlotte Leest de tip voor de kerst een eetplan te maken en een boodschappenlijstje voordat je naar de winkel gaat. En Meesters heeft die goede raad ter harte genomen. “Direct nadat ik Charlotte had gesproken ging het mis, want ik ging zonder plan en zonder lijstje naar de supermarkt en kwam meteen terug met zakken chips en lekkere wijntjes. Maar we proberen het nu wel, om een weekplanning te maken.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Greet Meesters over het nut van dagelijks doelen stellen.

Andere doelen die Meesters zichzelf stelt zijn: elke dag een leuk iemand ontmoeten, een wandeling maken, gezond eten en de dag beginnen met een dansje. “Luisteren naar muziek die je leuk vindt, is heel goed voor je. En dan een dansje erbij is nog beter. Ik heb hier een oude platenspeler staan en ik heb van allerlei mensen oude elpees gekregen, dus ik zet lekker een plaat op van de Simple Minds. Heerlijk.”

Aan het einde van de dag loopt Meesters haar lijstje na en vinkt af wat er is gelukt. “En als er iets niet is gelukt, moet je jezelf geen schuldgevoel aanpraten. Morgen is er weer een dag met nieuwe kansen. Kleine stapjes zetten om fit te worden in je hoofd, je hart en je lijf. Dat is het doel van Meesters on the Move.”

Volgende week woensdag weer een aflevering van Meesters on the Move in Nieuws071, met nog meer danstips.

Leiden Maatschappij Sport Meesters on the Move


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×