Old School. (Foto: Chris de Waard).

'Old School is helemaal gesloten en gaat nooit meer open'

De deuren van Old School aan het Pieterskerkhof in Leiden blijven ook na de heropening van de horeca gesloten. Na 5 jaar en 10.000 cappuccino’s, 55 exposities met 120 kunstenaars, 1 bruiloft, 2 internationale films, 2 kiesrechtfestivals, 300 citroentaarten, en talloze evenementen is het tijd voor iets anders. Zo laten oprichters Roos-Marijn Kinkel en Gideon Roggeveen weten.

“Old School is helemaal gesloten en gaat nooit meer open”, zegt Roggeveen stellig. Om die woorden luister bij te zetten is zaterdag meteen de naam van de ramen gehaald. De trouwe fans krijgen mogelijk nog een kans om afscheid te nemen van Old School, al laat dat voorlopig nog op zich wachten.

Roggeveen: “We sluiten niet uit dat we nog iets willen organiseren als een soort afscheid of laatste weekend, maar daarvoor wachten we de omstandigheden wel af. Want zo’n afscheid doen we natuurlijk het liefst zonder beperking in aantallen. Dat kan dus zomaar nog minimaal een half jaar duren. Maar ik kan me voorstellen dat we tijdens de kunstroute bijvoorbeeld iets doen op persoonlijke titel.”

Dat er een einde aan het bestaan van Old School zou komen, was al in 2016 bekend. Toen werd het pand verkocht aan bankier Wiet Pot, die er op termijn een museum van wil maken. Dat museum laat nog wel jaren op zich wachten dus kon Old School voorlopig door. Toch kiest het duo ervoor nu al te stoppen.

“Doordat we het afgelopen jaar twee keer de deuren hebben moeten sluiten, hebben we de tijd gehad om te reflecteren en naar de toekomst te kijken. We willen ons richten op ons andere werk dat door het succes van Old School misschien ook een beetje op de achtergrond is geraakt”, aldus Kinkel en Roggeveen.

Kinkel benadrukt wel dat corona niet de oorzaak van de sluiting is: “We zijn gestopt omdat we allebei meer tijd willen stoppen in nieuwe projecten, Gideon als theatermaker en ik als productontwerper en meubelmaker. We kijken ernaar uit om nieuwe projecten te starten. Ook zonder corona hadden we deze keuze op dit moment gemaakt.”

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×