Rapenburg 48 wordt naar verluidt een museum. (Archieffoto: Chris de Waard).

Steenrijke bankier koopt Rapenburg 48 voor nieuw museum

Multimiljonair Wiet Pot uit Warmond is de koper van de panden Rapenburg 48 en Pieterskerkhof 4/A. Verschillende bronnen bevestigen dat aan Sleutelstad. Pot zou er een museum voor Joods-christelijke kunst in willen onderbrengen. Dat meldt oud-krantenman Jan Leune die in Pot’s woonplaats betrokken is bij galerie Het Oude Raadhuis.

De panden werden onlangs door de gemeente verkocht voor 3,6 miljoen euro. Wie de koper was en wat de plannen met de panden waren, wilde de gemeente niet zeggen. “Het is aan de koper zelf om daar mededelingen over te doen,” zei wethouder Laudy daarover. Wel gaf Laudy aan dat de plannen die de nieuwe eigenaar met het pand heeft goed zijn voor Leiden.

Pot is ex-bankier bij Goldman Sachs en CEO van effectenbedrijf IMC. Hij stond lange tijd bekend als een van de meest succesvolle Nederlanders in de Londense City. Volgens Quote is Pot goed voor een slordige 900 miljoen.

Cultuur Leiden Nieuws hotelrapenburg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×