Vertrekkend directeur Marion Suijker bij de opening van de speciale tienerkamer op de Leidse opvanglocatie van Rosa Manus. (Archieffoto: Chris de Waard).

Vrouwenopvang Rosa Manus zoekt nieuw boegbeeld

Geweld hoort nergens thuis. Onder dat motto vangt Rosa Manus Leiden vrouwen en kinderen op die slachtoffer zijn van geweld binnen relaties en gezinnen. Daarnaast biedt de organisatie ambulante hulp in de regio Hollands Midden. Na zeven jaar neemt directeur Marion Suijker afscheid en moet Rosa Manus op zoek naar een opvolger.

In een tijd waarin mensen worden aangemoedigd zoveel mogelijk thuis te werken en te studeren en sociale omgang te beperken, wordt het pijnlijk duidelijk dat niet voor iedereen ‘thuis’ die veilige klank heeft. Rosa Manus is een professionele hulpverlening die mensen helpt die slachtoffer zijn geworden van huiselijk geweld met (tijdelijke) opvang en begeleiding. De opvanglocatie in Leiden is uitsluitend voor vrouwen en kinderen, maar Rosa Manus helpt ook mannen die slachtoffer zijn, om een opvangplek te vinden elders in Nederland.

Verbinder
Nu directeur Marion Suijker naar GGD Haaglanden vertrekt, komt er een plek vrij voor een nieuwe directeur. Die boegbeeld, leider en verbinder moet zijn. Iemand met een uitgebreid netwerk, die tactvol kan optreden en open, transparant en toegankelijk is voor de vijftig medewerkers van Rosa Manus, zo is te lezen in de vacaturetekst. Solliciteren kan nog tot 14 januari.

De naam Rosa Manus verwijst naar de Joodse voorvechtster voor vrouwenrechten Rosetta Susanna Manus die in 1881 in Amsterdam werd geboren en in 1943 in concentratiekamp Ravensbrück is vermoord. In 1935 was Manus een van de oprichters van het Internationaal Archief voor de Vrouwenbeweging.

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×