Personeel van het LUMC zorgt voor een directe toegang tot de luchtpijp zodat een patient op de IC beter beademend kan worden. (Foto: Rob van Dullemen).

Red Team-lid Wim Schellekens: 'Verlenging lockdown nodig'

“De mogelijke verlenging van de lockdown met drie weken is niet om ondernemers te pesten, maar om zo snel mogelijk van de lockdown af te komen. We hebben die verlenging nodig”, reageert Leiderdorper Wim Schellekens op de mogelijke verlenging van de lockdown in West Wordt Wakker bij mediapartner Omroep West. De oud-inspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg pleit met het Red Team al maanden voor strengere, en dan ook kortdurende, maatregelen.

“We zitten met de huidige besmettingscijfers met de gevolgen van de feestdagen. Je mag verwachten dat de huidige maatregelen goed werken. We komen van 10.000 besmettingen per dag en we moeten naar 1.000. Dat zijn drie tot vier halveringen, elke halvering kost zeker drie tot vier weken. Dus die extra weken lockdown hebben we zeker nodig.”


Wim Schellekens in gesprek met Tjeerd Spoor van mediapartner Omroep West

Voorsprong op Londen
Vooral de Britse mutant die nu rondwaart, baart Schellekens zorgen. “De mutant maakt je niet zieker, maar is wel besmettelijker. Er zullen meer mensen ziek worden.” De Leiderdorper verwijst naar de beelden van de Londense ziekenhuizen waar ambulances uren in de rij staan om patiĆ«nten in het ziekenhuis af te leveren. “We hebben een beetje een voorsprong op Londen, omdat we al een lockdown hebben.” Hij verwijst naar experts die zelfs voor een nog strengere lockdown pleiten, met nog strengere reisbeperkingen, beperktere bezoekersaantallen en een avondklok.

Eenmaal uit de lockdown moeten we er voor zorgen dat we er uit blijven, daar moeten nu al voorbereidingen voor getroffen worden zegt Schellekens. “De GGD moet weer bron- en contactonderzoek kunnen doen en mensen moeten weer in quarantaine worden geplaatst. Anders zitten we na zes weken weer in lockdown. We moeten nu alle inspanningen doen en straks met sneltesten alles onder controle houden.”

112 Sleutelstad Leiderdorp Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×