Monique Pietersen werd uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2020. (Foto's: Gemeente Zoeterwoude).

Zoeterwoudse vrijwilligersprijzen uitgereikt

Tijdens de online nieuwjaarsreceptie heeft het Zoeterwoudse college van burgemeester en wethouders maandagavond de jaarlijkse vrijwilligersprijzen uitgereikt. Monique Pietersen werd uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Demi Hofland en Leonie Coene ontvingen samen het jongerencompliment van de JongerenAdviesRaad (JAR) in het dorp.

Volgens wethouder Ruud Bouter verdient Pietersen de prijs omdat zij zich al bijna vijftien jaar inzet voor voetbalvereniging SJZ. Pietsen is sinds 2007 bestuurslid en lid van diverse commissies bij de vereniging. Toen de leden van andere sportclubs in het dorp als gevolg van de coronamaatregelen niet in hun eigen (binnen)accommodatie terecht konden, maakte Pietersen het mogelijk dat de jeugdleden konden sporten op het terrein van SJZ.

Hofland en Coene ondersteunden de mini-dancegroep van Meerburg in Zoeterwoude-Rijndijk. Mede door hun inzet groeide de groep van drie leerlingen uit naar naar vijftien. Jongeren die andere jongeren aanzetten tot meer bewegen verdienen een compliment, vindt de JAR.

Talkshow
Als gevolg van de coronamaatregelen kon de traditionele bijeenkomst op het gemeentehuis dit jaar niet doorgaan. Samen met de lokale omroep bedacht de gemeente een online variant. Wethouders Ton de Gans en Ruud Bouter en burgemeester Fred van Trigt blikten in een speciale talkshow terug op 2020 en vooruit naar 2021. Via een website konden Zoeterwoudenaren tijdens het programma hun mening geven over verschillende stellingen. Aan het eind van de show werden de vrijwilligersprijzen uitgereikt.

Demi Hofland en Leonie Coene ontvingen samen het jongerencompliment van de JongerenAdviesRaad

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×