(Video: Robbert Beurse).

Poptempel Gebr. de Nobel wil extra zalen voor De X en Hot House

In de stoelendans die de Leidse cultuursector te wachten staat speelt Gebr. de Nobel een prominente rol. Omdat de gemeente wil dat BplusC panden afstoot, moeten onder andere multicultureel podium De X en Jazzpodium Hot House een nieuwe plek vinden. Die hebben hun thuisbasis nu in het Muziekhuis aan de Middelstegracht.

Cultuurwethouder Yvonne van Delft wil de twee organisaties graag onderbrengen in Gebr. de Nobel. Directeur Ruud Visser van de Leidse poptempel ziet ze graag komen, maar daarvoor is wel een flinke verbouwing nodig. De grote trap in de entreehal gaat verdwijnen, zodat op de begane grond een extra ruimte ontstaat waar bandjes kunnen optreden. Daarvoor wordt een podium geplaatst en de garderobe maakt plaats voor een wand met lockers. Die verbouwing moet komende zomer plaatsvinden. Visser hoopt in september weer gewoon open te kunnen.

Op de eerste verdieping verandert in eerste instantie nog niets, maar als het aan Visser ligt, wordt de vloer daar doorgetrokken en maakt het atrium plaats voor een extra zaal met plek voor zo’n tweehonderd zitplaatsen. Dat is echter een veel ingrijpender ingreep in het gebouw en die kan Gebr. de Nobel niet zelf betalen. Omdat die ruimte echter wel voorwaardelijk lijkt te zijn om de concerten van De X en Hot House te kunnen faciliteren, kijkt Visser voor de kosten van die aanpassing nadrukkelijk naar de gemeente Leiden.

Cultuur Leiden Politiek stoelendans cultuursector


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×