Bandjes-actie Gebr. de Nobel binnen een week 'uitverkocht'

In een week tijd hebben tientallen bands zich bij Gebr. de Nobel opgegeven voor de actie ‘Parels van Leiden’ waarbij bands gratis een video kunnen opnemen van een nummer of een optreden. De Leidse poptempel stelt per band drie uur lang niet alleen een zaal beschikbaar, maar ook technici voor licht en geluid.

De actie is zo’n succes dat de inschrijving zondagavond al is gesloten. Directeur Ruud Visser: “We zijn dicht en de zzp-ers die bij ons de licht- en geluidstechniek doen zitten allemaal al maanden zonder geld thuis. Die gaan we hiervoor inzetten. In principe kunnen ze hier komen spelen en na afloop hun filmpje direct meenemen.”

Veertig bandjes krijgen nu de mogelijkheid om een video op te nemen. De opnames starten zo snel mogelijk. Belangrijk daarbij zijn de covid19-maatregelen.

Het is de bedoeling dat de opnames worden gestreamd via het platform de Leise Burcht. Ook op Sleutelstad TV zullen de optredens worden uitgezonden.

Cultuur Leiden Parels van Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×