(Archieffoto: Emile van Aelst)

Gebr. de Nobel biedt gratis opnames aan voor Leidse muzikanten

Terwijl de meeste ondernemers nieuwe creatieve manieren bedenken om in een lockdown geld te verdienen, start Gebr. De Nobel een gratis actie. In het nieuwe project ‘Parels van Leiden’ stelt het poppodium hun locatie ter beschikking voor talent uit Leiden en omstreken. Deze acts kunnen gedurende drie uur een opname maken in de nieuwe Grote Zaal.

De acts krijgen geheel kosteloos de kans om een hele set op te nemen met professionele audio- en videokwaliteit. Zo krijgen kleine muzikanten de kans om streams of videoclips te produceren. Tijdens de productie wordt er zelfs een licht-, geluid- en videotechnicus beschikbaar gesteld.

Als enige restrictie stelt het poppodium dat de act ‘live’ moet zijn. Verder zijn acts van alle genres en stijlen welkom om zich aan te melden op de website van De Nobel.

Muzikaal talent
Gebr. de Nobel ziet het als belangrijke taak om muzikaal talent uit de regio te ondersteunen en ontwikkelen. ‘Parels van Leiden’ komt in een reeks van meer creatieve corona-acties. Zo zijn er al livestreams geproduceerd met o.a. Naturalis en Molen De Valk en zijn er in de zomer op kleine schaal coronaproof concerten georganiseerd.

Cultuur Leiden Nieuws Parels van Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×