Cor Vergeer is zondag op 74-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. (Foto: Gerry van Bakel).

SP-boegbeeld Cor Vergeer overleden na hartaanval

SP-man van het eerste uur Cor Vergeer is overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Dat gebeurde afgelopen zondag toen hij een stukje ging fietsen. Vergeer zat twintig jaar in de Leidse gemeenteraad waar hij de fractie leidde van 1982 tot 2002. Hij werd 74 jaar. Voorzitter Han Dirks van de SP Leiden noemt het treurig dat Vergeer is overleden. “Het is ook vreselijk voor voor zijn echtgenote Fenna en hun zoons.”

Vergeer was ook een enthousiast wielrenner en organiseerde vanuit de Leidse Ren- en Toervereniging Swift jarenlang de Joop Zoetemelk Classic.

Willy Sorel
Vorige week overleed ook al een ander oud-raadslid, Willy Sorel. Sorel zat van juli 2017 tot maart 2018 in de Leidse raad voor de partij Leefbaar Leiden van Daan Sloos. Die deed in 2018 niet meer mee aan de verkiezingen, waardoor het raadslidmaatschap automatisch eindigde. Sorel overleed aan corona.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×