Martin Dekker (links) en Joost Doornbos van Duurzame Energie Merenwijk gaan isolerende folie aanbrengen (Foto: Duurzame Energie Merenwijk).

Duurzame Energie Merenwijk isoleert de wijk met gratis folie

Voor sommige huurders kan het lastig zijn om het huis energiezuiniger te maken. Daarom helpt bewonersinitiatief Duurzame Energie Merenwijk een handje. De organisatie gaat komende week op pad om gratis radiatoren te isoleren met folie en zo ook huurhuizen duurzamer en energiezuiniger te maken.

De winteractie is een vrijwilligersinitiatief om mensen te laten zien dat het eigenlijk heel makkelijk kan zijn om je huis energiezuiniger te maken. “Het hoeft niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn om je huis wat duurzamer te maken. Radiatorfolie is een prima eerste stap. Je verdient het binnen één winter terug,” zegt secretaris Martin Dekker erover.

Folie
De vrijwilligers van Duurzame Energie Merenwijk komen gratis de radiatorfolie aanbrengen. Hierbij worden uiteraard de coronamaatregelen in acht genomen. Met magneettape wordt de folie aangebracht op de radiatoren. Zo is het makkelijk weg te halen bij bijvoorbeeld een verbouwing. De vrijwilligers geven naast de folie zes tips mee aan de bewoners, om zelf verder te verduurzamen.

De actie is tot stand gekomen door een donatie van Rabo Club Support. Huurders in de Merenwijk kunnen zich via info@duurzameenergiemerenwijk.nl opgeven voor de gratis folie.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×