(Foto: Politie).

Twee minderjarige jongens aangehouden na joyriding en gevaarlijk rijgedrag

Een 16-jarige jongen heeft zaterdagavond samen met een vriendje uit Noordwijk zonder toestemming een auto meegenomen voor een ritje. De eigenaar meldde het bij de politie die het kenteken meteen doorgaf aan de collega’s. Dat hielp, want rond middernacht zagen agenten de auto op de A13 rijden.

De politie gaf de auto een stopteken, waarop de bestuurder er met hoge snelheid vandoor ging. Tijdens de achtervolging die volgde, probeerde de jeugdige bestuurder een surveillanceauto opzettelijk aan te rijden. Op de A4, ter hoogte van Zoeterwoude-Rijndijk, nam de bestuurder de afslag en sloeg hij linksaf de Europaweg op. Daar reden meerdere politievoertuigen de auto klem.

De bestuurder bleek een 17-jarige jongen uit Noordwijk te zijn. Hij is aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag, rijden zonder rijbewijs, joyriding en het inrijden op de surveillanceauto. De bijrijder, de 16-jarige jongen, is aangehouden voor joyriding. De agent in de surveillanceauto deed aangifte. Er wordt proces-verbaal tegen beide minderjarigen opgemaakt. De twee jongens kregen ook nog een boete van 95 euro voor het overtreden van de avondklok.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×