(Foto: Emile van Aelst).

Leidse 'goede voorbeeldjes' zijn verdwenen

De beeldjes die jonge Leidenaren aan moeten moedigen zich aan de coronamaatregelen te houden, zijn voor een deel gestolen of vernield. In december werden de ‘goede voorbeeldjes’ geplaatst op diverse plekken in de stad. Een initiatief van de gemeente en Leiden Marketing. De beeldjes werden vergezeld van een tekst die vertelde dat Thomas bijvoorbeeld geen tinderdate had in het Van der Werfpark of Merel haar mondkapje opzette in het station.

De beeldjes waren een soort bedankje aan jongeren die zich wél aan de coronamaatregelen houden. Volgens de gemeente en Leiden Marketing komen jongeren al te vaak negatief in het nieuws in deze tijd. Jongeren mochten zelf iemand nomineren voor een beeldje bij ‘lekkerbezigleiden.’ Zo verschenen er uiteindelijk tien beeldjes in de stad. Maar nu, ruim een maand later, zijn vier beeldjes verdwenen.

Naar binnen
Mincke Pijpers van Leiden Marketing: “De beeldjes waren misschien te mooi. Ze zijn meegenomen of vernield.” De overgebleven beeldjes worden nu van straat gehaald en worden in binnenruimtes geplaatst. Pijpers: “Denk bijvoorbeeld aan de hal van de Hogeschool en MBORijnland of de entree van de Stadsgehoorzaal.”

De voorbeeldjongeren die hun beeltenis afstonden aan de ‘voorbeeldjes’ spelen ook een rol in een campagne op Snapchat, Instagram, Whatsapp en Facebook. Zodra de onderwijsinstellingen weer opengaan zal daar ook aandacht gevraagd worden voor juist het ‘goede’ gedrag van jongeren.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×