(Archieffoto: Reanne van Kleef)

Gemeente Leiderdorp trekt 'agressieve' brief van incassobureau terug

Een brief van incassobureau Involon over openstaande gemeentelijke belastingen aan groep Leiderdorpers levert verontwaardigde reacties op. Het taalgebruik in de brief van het bureau, dat door de gemeente is ingehuurd om belastingschulden te innen, jaagt mensen schrik aan. Wethouder Daan Binnendijk heeft op basis van de reacties besloten dat de incasso ‘on hold’ wordt gezet en nader onderzoek nodig is.

De brieven zijn in januari verstuurd en er kwamen al snel verschillende soorten negatieve reacties. Aan de ene kant vroegen bewoners zich af of de brief wel terecht was, omdat zij naar hun weten geen betalingsachterstand hadden. Aan de andere kant is de brief slecht gevallen door het taalgebruik. “Qua inhoud, vorm en toon kan de brief wat mij betreft beter”, zei wethouder Binnendijk maandagavond in de gemeenteraad.

De brief gaat over achterstallige belasting van voor 1 januari 2020. Involon is tijdelijk ingehuurd omdat de ambtenaar die dergelijke zaken regelde met pensioen is gegaan. Een nieuwe medewerker was niet nodig, aangezien de belastingen van na 1 januari 2020 worden geregeld door de Belasting Samenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR).

De gemeente gaat onderzoek doen naar de brief en het bestand van bewoners met openstaande betalingen. De bewoners krijgen zo snel mogelijk een nieuwe brief waarin vermeld wordt dat de incasso ‘voorlopig’ nog niet moet worden betaald.

Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×