(Bron: Politie.nl).

Jeroen B. veroordeeld tot 240 uur werkstraf voor oplichting

De Haagse rechtbank heeft Leidse boekhouder Jeroen B. veroordeeld tot 240 uur werkstraf voor oplichting, ook moet hij bijna 400.000 euro terugbetalen aan zijn slachtoffer. De 73-jarige B. heeft tussen 2008 en 2013 betalingen van de Leidse ondernemer René van den Berg doorgesluisd naar zijn privé rekening. De boekhouder ontkent de beschuldigingen en stelt dat er slechts sprake was van een voorschot van enkele duizenden euro’s, dat hij later terug liet storten.

De boekhouder verzorgde de administratie van Reeberg Holding, het bedrijf van Van den Berg. De gedupeerde ondernemer verloor 393.000,00 euro aan B. In 2013 deed hij hiervan aangifte bij de politie. Het is onbekend waarom de zaak pas zeven jaar later voor de rechter kwam.

Verbaasd
De ondernemer reageerde verbaasd toen tijdens de rechtszaak bleek dat het Openbaar Ministerie B. uitsluitend voor oplichting aanklaagt. “Ik heb aangifte gedaan van verduistering, oplichting en beroepsmatig valsheid in geschrifte. Ik begrijp niet waarom de andere twee andere te laste leggingen niet zijn meegenomen in de strafeis”, verklaarde hij na afloop van de zitting.

De rechter bepaalde dat B. de 393.000,00 euro, via de staat, aan Van den Berg moet terugbetalen. De kans dat Van den Berg daadwerkelijk iets van zijn geld terug ziet is klein. B. verklaarde in december tegenover de rechtbank financieel aan de grond te zitten. “Ik krijg 717,00 euro AOW en een grandioos horecapensioen van 31,89 euro per maand. Aan het eind van de maand heb ik geen geld meer om te eten”, aldus B.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×