Het oorlogsmonument bij Molen de Valk (Foto: Chris de Waard).

Debby Petter en Youp van ‘t Hek spreken bij Dodenherdenking in Leiden

Bij de jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei in Leiden houden dit jaar Debby Petter en Youp van ’t Hek gezamenlijk de herdenkingsrede. Daarbij is de Pieterskerk de beoogde locatie.

Debby Petter is sinds 1984 getrouwd met Youp van ’t Hek en publiceerde in 2009 het boek ‘Ik ben er nog’ over haar moeder die als enige van haar joodse gezin de oorlog overleefde. Later speelde Petter meer dan honderd keer een solovoorstelling van de toneelbewerking.

Of het schrijvers- en acteursechtpaar hun toespraak vooraf of live houden, hangt af van de dan geldende coronamaatregelen. “Ook wanneer de bijeenkomst live kan plaatsvinden moet nog worden bekeken of en met hoeveel toeschouwers dat kan”, zegt voorzitter Ton Kohlbeck van de Stichting Dodenherdenking Leiden. “In alle gevallen wordt de herdenking op 4 mei uitgezonden door Sleutelstad. Net zoals dat vorig jaar voor het eerst ook al het geval was.”

Stichting Dodenherdenking Leiden en Sleutelstad zijn daarnaast nog aan het kijken of ook de twee andere Leidse herdenkingen op 4 mei, bij het Haagsche Schouw en bij de Naald in De Kooi, uitgezonden kunnen worden.

Myrthe Koopman sprak in Niuews071 met voorzitter Ton Kohlbeck van Stichting Dodenherdenking Leiden over de invulling van de herdenking op 4 mei 2021.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×