Wijkagenten Willem, Leon, Lakhdar. (Foto: Politie).

Drie Leidse wijkagenten wisselen van wijk

Drie wijkagenten in Leiden zijn sinds gisteren gewisseld van werkgebied. De agenten zijn geen onbekenden in Leiden, maar wel nieuw in hun wijk. Het trio wisselt omdat ze toe zijn aan een nieuwe uitdaging.

Willem van Egmond verruilt deze week het centrum van Leiden voor de Stevenshof. Na veertien jaar in het centrum van Leiden te hebben gewerkt, vond hij het tijd om in een totaal andere wijk te gaan werken. “Verandering van spijs doet eten”, zegt Van Egmond. “En ik ben helemaal klaar voor een nieuwe uitdaging in een wijk die een andere dynamiek en aandachtspunten heeft dan het centrum.”

Collega wijkagent Leon Luyten is het nieuwe aanspreekpunt voor de bewoners van de Hoge Mors en het Bio Science Park (Leeuwenhoek). Luyten laat de Stevenshof na dertien jaar achter zich. Na jarenlang als vrijwilliger in het jeugdwerk te hebben gewerkt, koos Luyten bewust voor een wijk waar hij juist die ervaring kon gebruiken in zijn contacten met (probleem)jeugd.

Lakhdar Ben Taieb is het nieuwe gezicht in het Leidse centrum. Hier is Ben Taieb overigens geen onbekende omdat hij vanuit bureau Leiden Midden soms Van Egmond ondersteunde. De afgelopen vijf jaar deelde hij zijn wijk samen met Angelique Link.

In de Lage Mors, Transvaal en de Pesthuiswijk gaat Stan van Egmond als wijkagent stage lopen.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×