Getuigen gezocht van vloeistof spuitende inbrekers in Oegstgeest

De bewoner van een huis aan de Hofbrouckerlaan in Oegstgeest is donderdag 14 januari met een vloeistof in het gezicht gespoten toen hij bij thuiskomst twee inbrekers betrapte. De recherche doet in het opsporingsprogramma Team West van mediapartner Omroep West een herhaalde oproep naar getuigen.

De bewoner kwam donderdagavond rond 18.40 uur thuis en zag twee jonge mannen in zijn woning staan. Hij begon te schreeuwen, waarop de twee jeugdige inbrekers er vandoor gingen. Tijdens hun vlucht spoot een van hen de man met een onbekende vloeistof in het gezicht. Ook kreeg de man een trap of duw, waardoor hij ten val kwam. Het slachtoffer hield, behalve branderige ogen, geen letsel over aan het voorval.

Hardlopers gezocht
De twee jongens hebben enkele persoonlijke eigendommen van de bewoner buitgemaakt. Het tweetal is vanaf de woning aan de Hofbrouckerlaan met de buit in een kussensloop richting het Emmaplein en de Spaargarenstraat gevlucht. Daarna ontbreekt van hen ieder spoor. De recherche komt vooral graag in contact met twee hardlopers. “Die kwamen toen het gebeurde voorbij en vroegen nog hoe het ging”, vertelt de politie. “Als deze man en vrouw zichzelf herkennen, willen we ze heel graag spreken.”

Signalementen
Van de verdachten is bekend dat zij ongeveer 17 jaar oud zijn. Beide inbrekers hebben een lichtgetinte huidskleur en zijn ongeveer 1,70 meter lang. Ze droegen donkere kleding. De recherche wil graag in contact komen met mensen die iets gezien hebben of op een andere manier informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn. De districtsrecherche in Leiden is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

112 Sleutelstad Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×