Robin van Wieringen en Stefan Gilbert dagen de jeugd van Leiden uit voor een straatvoetbaltoernooi in de wijken. (Foto: Gerry van Bakel).

Vier vrijdagen lekker voetballen voor de Leidse jeugd met een prijs in het verschiet

Om de jeugd onder de 18 jaar de kans te geven in beweging te blijven, elkaar te ontmoeten en iets leuks te doen heeft Leiden de Wintergames. Elke middag organiseren de buurtsportcoaches van Incluzio Leiden onder deze noemer sportieve activiteiten in de Leidse wijken. Vrijdag komt daar het straatvoetbaltoernooi bij. Aanmelden kan nog steeds.

Op drie plekken gaan voetbalteams van vier spelers de komende weken de strijd aan voor een plekje in de grote finale tijdens de voorjaarsvakantie op vrijdag 26 februari. De groepswinnaar en de beste nummer twee gaan dan uitmaken wie zich Leids kampioen vier-tegen-vier straatvoetbal mag noemen.


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Stefan Gilbert (Incluzio) en Robin van Wieringen (SOL Leiden) over het straatvoetbaltoernooi.

Buurtsportcoach Stefan Gilbert en jongerenwerker Robin van Wieringen van SOL Leiden hopen veel teams te verwelkomen. Er zijn twee categorieën: 12 tot en met 14 jaar en 15 tot en met 17 jaar. Ouders mogen kinderen alleen brengen en halen maar niet blijven kijken. Ook ander publiek is niet welkom vanwege de coronamaatregelen. “We kijken er naar uit om onze jongeren weer te zien en te spreken. Ik ben benieuwd hoe ze de lockdown doorkomen”, zegt Robin. “En we delen meteen ook water en fruit uit.”

Meisjes
Het toernooi is voor jongens en meisjes. Stefan hoopt van harte dat ook meisjesteams zich aanmelden. Meisjesvoetbal is een van de snelst groeiende sporten in Nederland. Maar zowel Stefan als Robin zien vaak dat de meisjes in de wijk wel komen als er binnen een sportactiviteit wordt georganiseerd en als dat alleen voor meisjes is. Op sportieve straatactiviteiten komen ze tot nu toe minder vaak af.

Een beetje regen hoeft niet te betekenen dat het niet doorgaat. “Wij zullen er altijd zijn”, zegt Stefan, “als het echt niet gaat, verplaatsen we het toernooi, maar de jongeren kunnen dan alsnog naar de voetbalveldjes komen om even te praten.”  Robin wil zelfs wel hier en daar inspringen als een team een speler mist. “Ik kon ooit best aardig voetballen. Als de pleintjes waarop we spelen te glad zijn, dan gaat het niet door. Veiligheid van iedereen staat voorop.”

Aanmelden
Locaties waar gevoetbald gaat worden zijn: Ruud Smitsplein, ook wel bekend als de ‘Rode Touwen’ of RT, in Leiden-Noord, het Teldersveld in speeltuin Vijfhoven in Leiden-Zuid of de Krajicek Playground aan het Maansteenpad in Leiden-Midden.
Aanmelden kan per email messaoui@incluzio.nl of via een bericht op de social mediaplatforms van Incluzio. Informatie over het straatvoetbaltoernooi is daar ook te vinden, zoals op Instagram.

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×