De pubquiz wordt uitgezonden vanuit De Meester. (Archieffoto: Robbert Beurse).

Dorpsfeest Zoeterwoude organiseert online pubquiz

De organisatoren van het jaarlijkse dorpsfeest houden op zaterdag 27 februari een online pubquiz voor alle inwoners van Zoeterwoude. Vanuit Café en zalen De Meester wordt de Meesterlijke Dorpsfeest Quiz gestreamd via YouTube. Met behulp van een speciale app kunnen de deelnemende teams hun antwoorden doorgeven. Bekende Zoeterwoudenaar Rik van der Geest treedt voor de gelegenheid op als quizmaster.

“Na het succes van de digitale escapetocht, in juni vorig jaar, wilden we opnieuw een coronaproof evenement organiseren voor de inwoners van Zoeterwoude”, vertelt medeorganisator René de Jong. In een brainstormsessie met de uitbaters van De Meester ontstond het idee voor een online pubquiz.

Rik van der Geest zal niet alle vragen zelf stellen. De organisatie vond enkele Zoeterwoudenaren, waaronder burgemeester Fred van Trigt, bereid om vooraf een vraag voor de quiz op te nemen.

Teams
Meespelen kan individueel of in een team van maximaal zes personen. Per team wordt telkens het gemiddeld aantal punten per persoon meegeteld. De Jong legt uit: “Als je met vier personen meedoet en twee geven het juiste antwoord en twee niet, dan heeft iedereen uit het team een halve punt verdient.” De organisator roept deelnemers op om de coronamaatregelen na te leven en alleen met mensen uit hetzelfde gezin bij elkaar te komen voor de quiz. “We geven dit feestje niet voor niets online. Wees verstandig en doe lekker veilig vanuit huis mee”, zegt hij.

Alternatief
De escapetocht diende vorig jaar als alternatief voor het Dorpsfeest. De pubquiz is een aanvulling, stelt De Jong. “Het is nog te vroeg om nu al te zeggen dat er dit jaar helemaal geen dorpsfeest zal zijn. Wij hebben 24, 25, 26 en 27 juni geblokkeerd in de agenda. Hoe het feest er uit ziet, weten we nog niet. Maar we hebben zeker de intentie om iets te organiseren.”

Deelname aan de Meesterlijke Dorpsfeest Quiz is gratis. Spelers moeten zich vooraf aanmelden. Dat kan vanaf volgende week via de website van het dorpsfeest.

Advertentie

Cultuur Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×