mboRijnland-studenten gaan online stage lopen. (Illustratie pr).

Zeshonderd mbo-studenten toch aan stage begonnen

Dat het in coronatijd moeilijk is om een stageplek te krijgen, speelt veel opleidingen parten. Toch zijn ruim 600 studenten van mboRijnland maandag gestart met hun stage, maar dan wel online. Het gaat om eerste- en tweedejaars studenten van verschillende opleidingen binnen College Economie. Volgens mboRijnland gaat het om een uniek project.

Door de coronacrisis zijn de beschikbare stageplekken in heel Nederland sterk afgenomen. Studenten zonder stageplek wordt op deze manier een goed alternatief geboden. “Het is geweldig om te zien dat het is gelukt om in korte tijd en in samenwerking met het bedrijfsleven ruim 600 studenten voor de komende acht weken een alternatieve stage aan te bieden”, zegt Aad Korthout, teamleider bij mboRijnland bij mediapartner Omroep West.

De studenten gaan aan de slag met een opdracht van het (internationale) bedrijfsleven in teams van vijf à zes studenten. Ze worden begeleid door twintig coaches en zo’n 25 bedrijven. “Naast de internationale ervaring die ze opdoen geeft het studenten weer een boost aan motivatie en inspiratie om met hun vak bezig te zijn en zich persoonlijk te ontwikkelen”, vertelt Korthout.

Advertentie

Leiden Onderwijs Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×