Geen 5e Leidse Elfstegentocht: 'Dat kan nu gewoon niet anders'

Er komt dit jaar geen vijfde Leidse Elfstegentocht. Ondanks de aanhoudende vorst en maatregelen om het ijs in Leiden snel te laten groeien, kan het bestuur van de organiserende stichting niet anders. Door de coronapandemie worden er geen evenementenvergunningen afgegeven.

Voorzitter Tjeerd Scheffer zag het al helemaal zitten. “Je zal het altijd zien. Als er ooit een kans was geweest om na zoveel jaren weer eens een Elfstegentocht in Leiden te houden, was het misschien wel volgende week geweest.”

Hoewel de gunstige weersvoorspellingen voor een dikke ijsvloer in een mooi winters plaatje lijken te gaan zorgen, zocht het bestuur van de Leidse Elfstegentocht contact met de gemeente. “Zoals verwacht zijn er vanwege de coronamaatregelen geen evenementen toegestaan op dit moment. Zelfs al zouden de weergoden de ijsvloer dik genoeg maken, kan er dus toch geen vijfde Elfstegentocht Leiden worden georganiseerd. Het is jammer, maar begrijpelijk”, vat Scheffer samen.

Wel schaatsen
Toch heeft het Elfstegen-bestuur ook lof voor het gemeentebestuur. “Om de Leidenaren toch tegemoet te komen, is er een vaarverbod ingesteld en komen er damwanden in de Maresingel om het warme water van de energiecentrale om te leiden”, legt Scheffer uit. Deze maatregel zorgt er naar alle waarschijnlijkheid voor dat er toch geschaatst worden. Daarbij gelden de coronamaatregelen natuurlijk wel: met twee tegelijk, anderhalve meter afstand houden en alleen gezinnen mogen bij elkaar schaatsen.

Advertentie

Leiden Maatschappij Sport elfstegentocht Witte winter 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×